EFOP-3.11.1-17 Iskola – Család együttműködés a gyermekekért

Kedvezményezett: Veszprémi Waldorf Egyesület

A projekt cím: Iskola  – Család együttműködés a gyermekekért – egyéni fejlesztésen alapuló hátránykompenzációs tevékenység a Fehérlófia Waldorf Iskolában

A támogatás összege: 59 805 092.- Ft
A támogatás mértéke: 100%

A projekt tartalmának bemutatása:

A projekt a Fehérlófia Waldorf Általános Iskolában megvalósuló, a lemorzsolódás visszaszorítására alkalmas, egyéni tanulási utakat támogató módszerek kialakítására és alkalmazására, az egyéni fejlesztés megvalósítására, intézményi szinten és  családdal való együttműködéssel megvalósuló integráció, a korai iskolaelhagyást és a tanulási nehézségek kezelését segítő programok megvalósítására jött létre.

A megvalósítás során az egyéni sajátosságokra koncentráló differenciált fejlesztésbe a családot is bevonja, segítve a gyermeket a családi háttér támogató erejével. A szülőkre, nagyszülőkre, rokonokra kidolgozott szülő-képzés a személyes egyedi tanácsadás mellett nagyobb célcsoportot bevonva előadásokkal, műhelymunkával segíti az iskola környezetében megszólítható szülői kört is.  Mindezek mellett a tervezett szakmai együttműködések és a pedagógusképzések, továbbképzések is segítik, hogy a hátrányokat, a veszélyeket időben felismerve a korai iskolaelhagyás megelőzésére, és megakadályozására felkészüljenek az intézmény pedagógusai, a hátránykompenzálás új formáit, lehetőségeit ismerjék meg, és alkalmazzák.

A diákok számára szerteágazó lehetőségekkel igyekeznek a kompetenciák, a motiváció fejlesztésére, az egyéb készségekben, képességekben rejlő sikerekkel is támogatva a tanulmányaikban fokozottabb aktivitást.

A projekt tervezett befejezési dátuma  :  2020.09.30.

Projekt azonosító száma : EFOP-3.11.1-17-2017-00026

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük